Ekonomija

PANČEVO: Grad sa 2,5 miliona dinara podržao proizvodnju u 6 privatnih firmi

Pančevo, Uto, 09/01/2018 - 09:30
Vladimir Đoković


 

Preko javnog konkursa sa ukupno 2,5 miliona dinara datih bespovratno Grad Pančevo je odlučio da podrži 6 privatnih firmi.

- Cilj dodele bespovratnih sredstava je osavremenjivanje, proširenje i povećanje procesa proizvodnje, investiranje u savremena sredstva za rad i proizvodnju radi povećanja konkurentnosti kod privrednih subjekata i ukupnog razvoja privrede i preduzetništva u gradu Pančevu, cilj je koji se ostvaraju bespovratnom dodelom gradskog novca za nabavku mašina i opreme.

Budžetom Pančeva za 2017. godinu bilo je prvo predviđeno 5 miliona dinara za ovakvu dodelu, a rebalansom suma je prepolovljena na 2,5 miliona dinara.

Grad Pančevo novac daje u vrednosti od najviše 50 odsto za nabavku mašina i opreme koju nabavljaju privrednici. Gradonačelnik imenuje komisiju koja predlaže kome dati i koliko novčane podrške a zatim odluku donosi gradonačelnik.

U 2017. godini bilo je dva kruga dodele novca, a najveću gradsku podršku od po 500.000 dinara dobili su DOO Hedonist i Lounge DOO, SZTR Mala pekara – Dušice Bodrožić i Marija Ignjatović Perenčević preduzetnik za zanatsku radnju “Clip art”. Privredno društvo KBC Security doo dobio je 496,584 dinara bespovratne podrške iz gradskog budžeta a Faratel – 410.000 dinara. Dragoljub Čurčija, za autoservis “Dragomont” dobio je podršku od 100.000 dinara. 
MarketingNajnovije vesti