Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: HIP Petrohemija uvela mere zbog koronavirusa

Pančevo, Ned, 15/03/2020 - 08:20
Vladimir Đoković


HIP Petrohemija, veliki izvoznik, pojačala je mere predostrožnosti zbog korona virusa, objavljeno je u njihovom Informatoru.

Generalni direktor formirao je Tim za pripravnost i reagovanje a Tim je doneo odluke da se nabave dodatne količine dezinfekcionih sredstava, izvrši vanredna dezinfekcija prostorija a postojeća zaštitna sredstva stave na raspolaganje pre svega dobavljačima i prevoznici u skladu sa procenom ugroženosti.

Takođe da se pojača higijena najčešće korišćenih premeta u radnom okruženju, zabrane službeni odlasci u inostranstvo, sastanci sa eksternim poslovnim partnerima obavljati elektronski.

Naloženo je da se izvrši procena rizika uticaja pandemije korona virusa na kontinuitet poslovanja HIP Petrohemije, kao i analiza postojećeg stanja odsustvovanja zaposlenih po svim osnovama sa definisanjem ključnog osoblja za proizvodnju kao i zamensko osoblje.

A mera je i svakodnevna analiza stanja u saradnji sa nadležnim organima i preduzimanje odgovarajućih mera.

Zaposlenima je kao obavezno ponašanje naloženo odsustvo rukovanja i bliskog međusobnog kontakta, da rukama ne diraju lice, oči, nos i usta, izbegavanje grupnih boravaka u zatvorenom prostoru, provetravanje prostorija, pojačavanje higijene predmeta i ruku.

Oni koji osete kritične simptome za korona virus upozoreni su da imaju obavezu da se jave epidemiologu.
MarketingNajnovije vesti