Ekonomija

PANČEVO: NIS Rafinerija nafte dobila integrisanu dozvolu za rad

Pančevo, Sub, 23/09/2017 - 10:56
Vladimir Đoković

 

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine izdao je NIS Rafineriji nafte u Pančevu integrisanu dozvolu za rad postrojenja na lokacijama u katastarskoj opštini Vojlovica. Dozvola je izdata za rad postrojenja na adresi Spoljnostarčevačka 199 i obavljanje aktivnosti proizvodnje, prerade, distribucije i prometa nafte i naftnih derivate na toj lokaciji.

NIS Rafinerija u Pančevu spade u kompleksne rafinerije navodi se u integrisanoj dozvoli jer ima postrojenja koja kroz veći stepen konverzije proizvode i bitumen, hemikalije i bazne hemijske proizvode.

Instalisani kapacitet prerade sirove nafte iznosi 4,8 miliona tona godišnje dok je tekući kapacitet, navodi se u dozvoli – 2,9 miliona tona godišnje. Broj zaposlenih u Rafineriji nafte Pančevo je 317 a kako se u integrisanoj dozvoli navodi oni rade u tri smene, 24 sata dnevno, 8.400 sati godišnje, 350 dana u godini.

NIS je za Rafineriju nafte u Pančevo postupak za izdavanje integrisane dozvole za rad započeo još 2013. godine. Marketing

Najnovije vesti