• PANČEVO: Održan Dan polja Instituta „Tamiš“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Institut „Tamiš“ organizovao je Dan polja kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe. Na skupu, kome je prisustvovalo više od stotinu ratara, stručnjaci i zemljoradnici su razmenili iskustva. Predstavljeno je više od 100 ogleda kukuruza u makroogledu hibrida iz 10 kompanija.

    – Osnovni cilj Dana polja je da proizvođači steknu utisak koji  hibridi i koje sorte daju takve rezultate da paori mogu da ih primene i uspešno se bave poljoprivrednom proizv odnjom, kaže Nikola Škrbić, direktor Instituta „Tamiš“.

    – Neke stvari se moraju naučiti u proizvodnji i neophodno je da se ratari prilagode klimatskim promenama, ističe Bogdan Garalejić, rukovodilac Savetodavne službe.

    Poljoprivrednici Slobodan Stoilkovski i Mitre Jovanovski ističu da je značaj održavanja Dana polja veliki, jer na njima saznaju mnogo toga što kasnije primenjuju u proizvodnji. S druge strane poljoprivrednik Dragan Jovanov, član Opštinskog veća Kovačice ukazuje da se na Danu polja kroz druženje dolazi do novih saznanja, koja su neophodna za razvoj proizvodnje.

    Opšti je zaključak da je Dan polja Instituta „Tamiš“ čestit , jer trgovci semenom i zaštitnim sredstvima, uglavnom održavaju dane polja s ciljem prodaje svojih proizvoda, što ovde nije slučaj.

    Institut „Tamiš“ organizovao je Dan polja kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe. Na skupu, kome je prisustvovalo više od stotinu ratara, stručnjaci i zemljoradnici su razmenili iskustva. Predstavljeno je više od 100 ogleda kukuruza u makroogledu hibrida iz 10 kompanija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]