Ispred suda posle rasprave o stecaju Azotare Foto: Vladimir Đoković
Ekonomija

PANČEVO: Prve reakcije na raspravu o stečajnom razlogu za Azotaru

Pančevo, Uto, 11/09/2018 - 09:30
Vladimir ĐokovićDo kraja radne nedelje biće poznata sudska odluka o stečaju u Azotari. Ročištu pred Privrednim sudom u Pančevu danas su prisustvovali i zainteresovani građani, političkih aktivisti i odbornici, kao i predsednici dva sindikata Azotare.

 

“Danas je i formalno zajedničkim snagama Srbijagasa i vlasti Azotara gurnuta u stečaj. Pobeda ima mnogo roditelja, a poraz je siroče. Mi smo ovde da bi obećali da nećemo zaboraviti i da ćemo kada promenimo ovu vlast učiniti sve da Azotaru obnovimo” – izjava je grupe opozicionih odbornika i aktivista koji su prisustvovali sudskoj raspravi oko stečajnih razloga za HIP Azotaru.

 

Raspravi su pristustvovali i Gradiša Živanović i Aleksandar Božić – predsednici dva reprezentativna sindikata Azotare. I dok je Živanović posle rasprave konstatovao “da mu ništa nije jasno”, Božić je ponovio da “bi agoniju oko stečaja Azotare trebalo što pre okončati, na ovaj ili onaj način”.

 

Kako se moglo čuti od sindikalaca u Azotari je preko tokom proteklog meseca bilo angažovano oko 400 ljudi. Neki među njima su radili kraće od mesec dana. Zajedničko im je da ih je za poslove u Azotari angažovala “Specijalna luka” čiji je vlasnik Srbijagas. I da su im ugovori oročeni sa 10. septembrom.

 

Sindikati kao pravna lica su nastavili da postoje i pošto su Azotaru početkom avgusta napustili svi zaposlenih. Sindikati završavaju poslove započete dok je u Azotari bilo stalno zaposlenih a tako i članova sindikata.
MarketingNajnovije vesti