Ilustracija / poljoprivredno zemljište

Foto: Pixabay
Ekonomija

PANČEVO: Prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji našeg grada

Izvor: 
013info Uto, 14/09/2021 - 09:43Narednih dana održaće se prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Pančeva.

Na licitaciji biće ponuđeno oko 720 ha državnog poljoprivrednog zemljišta raspoređenih u 997 javnih nadmetanja koja su obuhvaćena Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Pančevo za 2021.godinu, navedeno je na gradskom sajtu.

Pravo učešća u javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ima:

– fizičko lice – koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine, sa prebivalištem najmanje tri godine u katastarskoj opštini na kojoj se nalazi zemljište koje je predmet zakupa i koje je je vlasnik najmanje 0.5 ha poljoprivrednog zemljišta;

– fizičko lice – koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine, sa prebivalištem najmanje tri godine na teritoriji jedinice lokalne samouprave koja sprovodi javno nadmetanje, a čija se parcela graniči sa zemljištem u državnoj svojini koje je predmet zakupa;

– pravno lice – koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine, koje je vlasnik poljoprivrednog zemljišta najmanje 10 ha u katastarskoj opštini u kojoj se nalazi zemljište koje je predmet zakupa i ima sedište na teritoriji jedinice lokalne samouprave kojoj pripada ta katastarska opština.

Oglas će biti objavljen na sajtu Gradske uprave grada Pančeva i na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište narednih dana.

Na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište može se pogledati Aplikacija za Digitalno javno nadmetanje i korisničko uputstvo. Potrebno je da zainteresovani poljjoprivrednici formiraju za početak svoj korisnički nalog: https://upz.minpolj.gov.rs/sadrzaj/

Sve informacije možete dobiti u Gradskoj upravi grada Pančeva, 3. sprat, kancelarija 310, kontakt osoba Zoran Marin tel: 308-708.
MarketingNajnovije vesti