• PANČEVO: Rafinerci traže veće plate, jednokratnu nagradu, i da Inspekcija rada protumači i proveri preraspodelu radnog vremena

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Sindikat Rafinerije nafte Pančevo pokrenuo je inicijativu za povećanje osnovne zarade. 
     
    Sindikata je objavio da se inicijativa za pregovore na tu temu pokreće zbog uvećane inflacije, kao i odličnih poslovnih rezultata Naftne industrije Srbije prvih šest meseci 2022. godine. 
     
    Sindikat traži uvećanje kompanijskog budžeta za reviziju zarada, kao i da u uslovima inflacije korekcije zarada budu najmanje dva puta gošnje, kako bi se zadržao realni okvir. 
     
    Sindikat RNP pokrenuo je inicijativu za isplatu jednokratne nagrade zaposlenima za 2022. godinu „što bi bilo u skladu sa izuzetnim rezultatima poslovanja u prva dva kvartala 2022.“. 
     
    Iz Sindikata podsećaju da je NIS u tom periodu zabeležio rast neto dobiti za više od 7 puta u odnosu na isti period lane. 
     
    Podsećaju da je to rezultat istovremenog rasta prerade i prometa. 
     
    „Po pitanju različitog tumačenja preraspodele radnog vremena u Bloku Prerada od strane predstavnika Sindikata sa jedne strane i predstavnika Poslodavca sa druge strane, zatraženo je tumačenje od strane Inspekcije rada sa ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja i rešavanja svih nejasnoća sa kojima se suočavamo kod primene instituta preraspodele radnog vemena u Bloku Prerada“, navodi Sindikat RNP.
     
     
     
     

    Sindikat Rafinerije nafte Pančevo pokrenuo je inicijativu za povećanje osnovne zarade. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]