Gradska uprava
Ekonomija

PANČEVO: Raspoređeno skoro 3 miliona za samozapošljavanje

Pančevo, Čet, 25/07/2019 - 08:28
Ivana VlajovicOd 11 prijava po raspisanom Javnom pozivu za dodelu subvencije početnicima u biznisu – samozapošljavanje u 2019. godini, pristiglih u periodu od 25. maja do 4. jula, šest podnosilaca je dobilo pozitivno mišljenje od Saveta za zapošljavanje grada Pančeva.

U Pančevu će subvenciju u iznosu od 500.000 hiljada dinara dobiti Tomislav Jocić za pokretanje trgovine na malo u specijalizovanoj prodavnici za potrebe poljoprivredne delatnosti, Dejana Lutkić za nabavljanje opreme za pranje i hemijsko čišćenje i Bojana Bobić Gece za nabavku nameštaja i opreme za logopedsku i defektološku ordinaciju. Katarina Pešić, takođe iz Pančeva, za maloprodaju ženske konfekcije dobiće podsticaj u iznosu od 400.000 dinara.

Marijani Vještci iz Starčeva za otpočinjanje biznisa u oblasti proizvodnje posteljine Savet za zapošljavanje odobrio je sredstva u iznosu od 500.000, a istu sumu može očekivati i Bojana Stefanovski iz Kačareva za nabavku opreme za organizovanje kurseva i radionica.

Za samozapošljavanje po ovom Javnom pozivu Savet je ukupno odobrio 2.900.000 dinara, dok je pet podnosilaca dobilo je negativno mišljenje i ostalo bez subvencija Grada.
MarketingNajnovije vesti