Petrohemija Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: Sindikat zatražio da se zastane sa NIS-ovim preuzimanjem Petrohemije, da ne bi bilo štetnih posledica zbog Ukrajine

Izvor: 
013info Pet, 07/10/2022 - 09:21Petrohemijski Sindikat inženjera i tehničara Nezavisnost zatražio je da se uspori sa preuzimanje HIP Petrohemije od strane NIS-a, jer bi aktuelna ukrajinska kriza mogla imati štetne posledice po Petrohemiju. 

Situaciju Sindikat ocenjuje kao vrlo složenu zbog sankcija koje EU uvodi protiv Ruske Federacije, a koje se samo nižu. Ističu da najnovije sankcije obuhvataju i naftne. 

"U ovom trenutku u interesu i NIS-a i Petrohemije je da se zastane sa preuzimanjem Petrohemije, a da se nastavi čim se za to steknu uslovi, jer je NIS jedini logičan partner Petrohemije", stav je sindikata. 

Navode da se u suprotnom ako se preuzimanje privede kraju sasvim je izvesno da će Petrohemija usmesto očekivane stabilizacije poslovanja i izgradnje nove fabrike polipropilena ući u neizvesno poslovanje.  A tako i ugrožavanje radnih mesta Petrohemičara, prinudne odmore, tehnološke viškove, otpuštanja....

"Svi će biti na gubitku, i to ne samo Petrohemija, već svi u tom lancu, od lokalne samouprave do države Srbije", navodi se. 

Sindikat veruje da preuzimanje u ovom trenutku, odnosno do okončanja krize, nikome ne odgovara, te da to nije više samo u sferi ekonomije. 
MarketingNajnovije vesti