Ekonomija

PANČEVO: Zastoj proizvodnje zbog remontnih aktivnosti u HIP-Petrohemiji

Izvor: 
Saopštenje Čet, 05/04/2018 - 10:48

U “HIP-Petrohemiji” u utorak, 10. aprila počinje planirani zastoj u radu proizvodnih postrojenja, koji će trajati do 10. maja 2018. godine. Period zastoja biće iskorišćen za realizaciju remontnih aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru, kao i za izvođenje investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje.

 

- Posebna pažnja tokom zastoja biće posvećena radovima na izmenjivaču T-15 u fabrici Etilen i rekonstrukciji cevovoda u Fabrici otpadnih voda, kao i sanaciji, čišćenju i ostalim intervencijama na procesnoj opremi u PEVG-u, PENG-u, Energetici i Fabrici sintetičkog kaučuka, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje “HIP-Petrohemije”.

Sve planske obaveze koje ima prema svojim kupcima, “HIP-Petrohemija” će nastaviti da izvršava i tokom zastoja, sa ciljem da tržište bude uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima.

 

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije.

 

O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije. Planirane aktivnosti tokom zastoja obezbediće nastavak efikasnog i kontinuiranog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.
MarketingNajnovije vesti