Ekonomija

PETROHEMIJA VIŠE NIJE NAJVEĆI DUŽNIK: Otpisano 24,5 miliona dinara duga prema Vodovodu, a ostatak pretvoren u kapital

Pančevo, Čet, 18/01/2018 - 07:41
Vladimir Đoković


 

HIP Petrohemija novembra prošle godini završila je realizaciju Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR). Jedan od rezultata je i da Petrohemija više nije najveći dužnik gradskog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Stari dug koji je ranije dosezao i do iznosa od 60 miliona dinara u vreme reorganizacije Petrohemije bio je 51,4 miliona dinara. Kako smo saznali od direktora Vodovoda Aleksandra Radulovića na osnovu sudske odluke Petrohemiji je otpisano 24,5 miliona dinara duga, a 26,9 miliona dinara duga koji je prema Vodovodu imala Petrohemija konvertovano je u kapital ove velike državne kompanije.

- Ta potraživanja prema Petrohemiji svojevremeno nisu zastarela jer je ugovoren reprogram. Sada je Vodovod na osnovu odluke suda postao vlasnik dela Petrohemije, izjavio je direktor Vodovoda.

Vodovod se na ovaj način priključio Gradu Pančevu koji je takođe vlasnik dela imovine HIP Petrohemije. Grad Pančevo tradicionalno ima predstavnika u Skupštini akcionara Petrohemije, a imaće ga, kako saznajemo, i gradski Vodovod.

U Vodovodu kažu da Petrohemija redovno plaća račune. Uostalom, kao i velika većina građana i privrede u Pančevu. Naplata je, kažu, 89 odsto. U kategoriji građana naplata je 90 procenata, a kod privrede 88 odsto.
MarketingNajnovije vesti