Pančevo, njiva, žito, pšenica
Ekonomija

Predaja zahteva za ostvarivanje podsticaja u biljnoj proizvodnji do 30. aprila

Izvor: 
poljosfera.rs Ned, 05/03/2017 - 16:41

U sredu, 1. marta počela je predaja zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji za 2017. godinu.Podsticaji za biljnu proizvodnju iznose 2.000 dinara po hektaru, dok jedno gazdinstvo može da dobije subvencije za najviše 20 hektara.

Zahtev se podnosi jedanput godišnje, u dva primerka od 1. marta do 30. aprila tekuće godine, na Obrascu – Zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u tekućoj godini.

Zahtev sadrži:
  • podatke o podnosiocu;
  • podatke o kulturi koja je zasejana, odnosno zasađena (šifra, naziv i površina) i zbiru površina pod kulturama navedenim u zahtevu, a koje su prijavljene u Registar poljoprivrednih gazdinstava;
  • mesto i datum podnošenja zahteva, potpis podnosioca zahteva i pečat (ako je podnosilac zahteva preduzetnik ili pravno lice).

Kulture su sve kulture navedene u Šifarniku biljne proizvodnje i drugih namena zemljišnih parcela koji je sastavni deo Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivni status poljoprivrednog gazdinstva, osim prirodnih livada i pašnjaka u okviru grupe kultura krmno bilje.

Pravo na podsticaje ostvaruje se podnošenjem zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje, Ministarstvu finansija i privrede – Upravi za trezor Više informacija možete videti na stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Izmena Pravilnika za ostavarivanje podsticajja u biljnoj proizvodnji, kao i Zahtev za podsticaje možete preuzeti OVDE.

 
MarketingNajnovije vesti