• Rade se prethodna studija opravdanosti i generalni projekat autoputa E70 od Pančeva do granice sa Rumunijom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom autoputa E70 Pančevo-Vršac-granica sa Rumunijom.
     
     
    Kako je navedeno u projektnom zadatku, cilj izrade dokumentacije jeste procena ekonomskih i društvenih potencijala razvoja saobraćajne veze sa Rumunijom kroz izgradnju dela auto-puta od Pančeva, preko Vršca, do granice, piše eKapija.
     
    Dodaje se da buduća trasa puta predstavlja nastavak buduće obilaznice oko Beograda (Dobanovci – Ostružnica – Bubanj Potok – Vinča – Pančevo) i predstavljaće najkraću drumsku vezu Rumunije, preko Srbije i Crne Gore sa koridorom X i sa južnom Italijom i Albanijom, odnosno sa Sredozemnim basenom. U unutrašnjem saobraćaju auto-put će povezivati privredu južnog Banata sa Beogradom, centralnim regionima Srbije, Crnom Gorom i Lukom Bar.
     
    Planska dokumentaciju za novi auto-put i mrežu saobraćajnica treba da obuhvati izradu vremenskih preseka, temu planiranja transportnog sistema, opšti plan prostornog nivoa u odnosu ka Srbiji i Evropi, i plan gravitacionog područja koji se odnosi na regione i opštine.
     
    Na osnovu ove planske dokumentacije gde će biti definisan mogući prostor koridora biće izrađen generalni projekat koji će dalje utvrditi deonice, kao i faznost izgradnje.
     
    Vrednost posla izrade projektne dokumentacije za auto-put E70 iznosi 75 miliona dinara, a bliže detalje o projektnom zadatku i načinu učestvovanja možete pogledati OVDE

    Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom autoputa E70 Pančevo-Vršac-granica sa Rumunijom.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]