Ekonomija

U aprilu izdato 70 odsto više građevinskih dozvola

Pančevo, Čet, 07/07/2016 - 14:07
Mirjana Marić Veličković

U aprilu je izdato 70 odsto više građevinskih dozvola nego u istom mesecu 2015, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Aleksandra Damnjanović. 

Ona je prilikom otvaranja godišnjeg investicionog skupa "Poslovni kontakti - lokalna infrastruktura" u Privrednoj komori Srbije ocenila da je to dokaz da je u našoj zemlji napravljen dobar investicioni ambijent i da mogu da se realizuju i veliki i mali projekti.

Podsetila je da je od 1. januara 2016. počelo elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, koje se izdaju za menje od 30 radnih dana.

"U aprilu je izdato 829 građevinskih dozvola, što je povećanje u odnosu na mart ove godine od 24, 1 odsto, a čak 70 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine", navela je Damnjanović dodajući da je u Srbiji povećana i vrednost izvedenih građevinskih radova za više od 70 odsto u prva četiri meseca 2016. u odnosu na isti period prošle godine.

Damnjanović je podsetila da je Srbija po izdavanju građevinskih dozvola u poslednjem izveštaju Svetske banke, na Duing biznis listi napredovala za čak 47 mesta.

Opširnije na sledećem linku. Marketing

Najnovije vesti