• U Pančevu će u januaru početi izgradnja prve elektrane na gas u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izgradnja prve elektrane na gas u Srbiji startuje u januaru 2019. godine, a struju i toplotnu energiju počeće da proizvodi u trećem kvartalu 2020, pišu Novosti. Ovaj, oko 180 miliona evra vredan projekat realizuje „Gasprom enerdžiholding“, ćerka firma ruskog „Gasproma“ i NIS. Lokacija je u industrijskoj zoni neposredno uz rafineriju nafte u Pančevu, a postrojenje snage oko 200 megavata će se prostirati na dva hektara.

    Većina proizvedene energije biće namenjena NIS-u, tačnije rafineriji, a viškovi će biti plasirani kako na domaćem tako i na regionalnom tržištu električne energije. Time će Srbija dobiti jedno od najvećih postrojenja za proizvodnju ekološke energije, a iz „Srbijagasa“ najavljuju da bi naša država mogla da dobije još dve ovakve elektrane, u Beogradu i Nišu, ali se još traži model realizacije, a prema poslednjim informacijama, u igri je i javno-privatno partnerstvo.

    Izgradnja prve elektrane na gas u Srbiji startuje u januaru 2019. godine, a struju i toplotnu energiju počeće da proizvodi u trećem kvartalu 2020. Ovaj, oko 180 miliona evra vredan projekat realizuje „Gasprom enerdžiholding“, ćerka firma ruskog „Gasproma“ i NIS. Lokacija je u industrijskoj zoni neposredno uz rafineriju nafte u Pančevu, a postrojenje snage oko 200 megavata će se prostirati na dva hektara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija