Ekonomija

Vučić: Braćo Nemci, hvala što ste ovde! (FOTO)

Pančevo, Čet, 21/06/2018 - 11:28
Suzana PrvuljZa fabriku električnih i hibridnih pogona nemačke kompaniije ZF, danas, u četvrtak, 21. juna, upriličena je u Pančevu ceremonija postavljanja kamena temeljca, odnosno simboličnog polaganja vremenske kapsule. Ovom prilikom, u Severnoj poslovnoj zoni, javnosti su se obratili: predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović, gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, njegova ekselencija ambasador Nemačke, Aksel Ditman, kao i visoki predstavnici kompanije ZF Friedrichshafen AG, gospodin Mihael Hankel, član upravnog odbora i gospodin Jerg Grotendorst, rukovodilac ZF divizije E-Mobility.

 

zf_vucic_polaganje_vremenske_kapsule_c75p9217.jpg

 

U svom govoru, predsednik Vučić je istakao kako je ovo najveća proizvodna investicija, vredna 160 miliona evra. Očekuje se da će biti zaposleno oko hiljadu ljudi.

- Braćo Nemci, hvala što ste ovde, dobrodošli ste. Ostanite dugo, dođite u što većem broju. Nigde vam neće biti bolje nego u Srbiji. Daćemo vam za barem pet odsto bolje uslove od drugih, izjavio je Vučić.

On je kazao da ovo nije fabrika jeftinih delova, već da predstavlja tehnologiju budućnosti i naglasio kako je Banat najsiromašniji deo Vojvodine. Takođe, izrazio je nadu da će ZF makar na još dve ili tri lokacije u Srbiji otvoriti proizvodne pogone, kao i da će zaposliti 100 ljudi u svom naučno-istraživačkom centru. 

Gradonačelnik, Saša Pavlov, rekao je da je ova investicija od posebnog značaja za Pančevo.

- Svima nama na lokalu nije ostalo ništa drugo, već da pratimo i budemo podrška ovakvoj politici, a radi što većeg prilivanja pozitivnih efekata na lokalne sredine, precizirao je on i dodao kako je prethodna vlast u Pančevu ostavila grad bez više hiljada radnih mesta.

zf_vucic_polaganje_vremenske_kapsule_c75p9040.jpg

 

Pričajući o finansijama, Igor Mirović, predsednik Vlade APV-a, saopštio je da je pokrajinski budžet na početku 2016. godine iznosio 62 milijarde dinara, a da je od tada povišen na 73 milijarde dinara.

 

zf_vucic_polaganje_vremenske_kapsule_c75p9342.jpg

 

Na završetku događaja posluženo je osveženje, prisutni su bili mnogobrojni predstavnici republičkih, pokrajinskih i lokalnih institucija i preduzeća, a bezbednosna provera bila je na veoma visokom nivou.

 

zf_vucic_polaganje_vremenske_kapsule_c75p9362.jpg

 

zf_vucic_polaganje_vremenske_kapsule_c75p8959.jpg

 

zf_vucic_polaganje_vremenske_kapsule_c75p8855.jpgMarketingNajnovije vesti