Foto: Vladimir Đoković
Ekonomija

Zastoj u Rafineriji nafte Pančevo, NIS započeo hitan uvoz avio goriva

Izvor: 
Tango Six Sub, 07/09/2019 - 19:41

Zbog problema u rafineriji, Naftna industrija Srbije preko vikenda neće snabdevati Aerodrom "Nikola Tesla" avio-gorivom, piše portal Tango Six.

Gorivo za putničke avione (JET A-1 kerozin) nije raspoloživo na Aerodromu "Nikola Tesla" od sinoć, 6. septembra od 22:01 časova i neće ga biti do nedelje 8. septembra do 22:01, navodi ovaj sajt.

NIS je izdao saopštenje o razlozima zastoja u proizvodnji i merama koje preduzimaju.

"Usled zastoja u proizvodnji avio-goriva u Rafineriji nafte Pančevo, došlo je do kratkotrajne obustave isporuka ovog derivata. Kompanija NIS će nastojati da proizvodnju obnovi u najkraćem mogućem roku. Takođe, NIS je započeo i hitan uvoz ovog derivata iz zemalja regiona. Shodno procedurama, kompanija je o nastaloj situaciji obavestila i klijente na aerodromima u Beogradu i Nišu. Istovremeno, od subote od 13 časova pa do ponoći, NIS je omogućio dopune goriva za vazduhoplove u odgovarajućim količinama", navodi se u saopštenju.

Kako Tango Six takođe saznaje, inostrane avio-kompanije, kao i Er Srbija, od sinoć su počeli da planiraju alternativne načine snabdevanja avio-gorivom.

Ova procedura sastoji se od punjenja rezervoara njihovih letelica na drugim aerodromima.

Nema informacija o otkazanim letovima.

Očekuje se da se avio-kompanije snađu punjenjem goriva na drugim aerodromima i da ne bude većih otkazivanja letova.

Budući da je NIS jedini dobavljač avio-goriva, isti problem imaće i aerodrom "Konstantin Veliki", navodi Tango Six.
MarketingNajnovije vesti