Zatvor Foto: Pixabay.com/AlexVan
Hronika

Apelacioni sud potvrdio presudu od 12,5 godina zatvora za Radovančeva za ubistvo na Sodari

Pančevo, Sub, 11/01/2020 - 06:39
Vladimir Đoković


Apelacioni sud u Beogradu  doneo je presudu kojom je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Siniši Radovančevu  za ubistvo nevečane supruge B. M..  Apelacioni sud tako je potvrdio i kaznu od 12,5 godina zatvora, koja je jedinstvena jer je u nju uračunata i ranije Radovančevu izrečena kazna zatvora u tranju od 8 meseci zatvora.

Presuda je objavljena 1. novembra prošle godine a oštećene su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućene na parnicu.

Kako se navodi u objavi na sajtu Apelacionog suda, Siniša Radovančev je oglašen krivim što je 21.novembra 2017. godine, u Pančevu, smanjenih, ali ne u bitnoj meri sposobnosti da shvati značaj svojih dela i da upravlja svojim postupcima, usled odlika svoje ličnosti, običnog pijanstva lakog stepena sa 1,04 promila alkohola u krvi, te negativnih afekata besa i srdžbe proizašlih iz konfliktne situacije vezane za međusobnu interpersonalnu problematiku, problema sa partnerkom, lišio života svoju vanbračnu suprugu, B. M.

Kako je objavljeno, do ubistva je došlo tako što je u iznajmljenom stanu u kojem su zajedno živeli, tokom jedne od njihovih svađa do koje je došlo u prisustvu ćerke oštećene iz prvog braka, rođene 2006. godine, i zajedničke jednomesečne bebe, a nastavila se u kuhinji iza zatvorenih vrata, dok su deca ostala u sobi, tokom koje je okrivljeni zapretio oštećenoj da će je zaklati, zbog čega je ćerka iz prvog braka oštećene ušla u kuhinju i pitala koga će zaklati, a on je naredio da izađe da ne bi zaklao prvo nju, što je dete i učinilo, nakon čega je kuhinjskim nožem zadao oštećenoj jedan ubod u predelu grudnog koša nanevši joj smrtonosne povrede od kojih je na licu mesta nastupila smrt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti