• Apelacioni sud preinačio odluku Višeg suda u Pančevu: Pravosnažno potvrđena optužnica protiv bivše direktorke pančevačke apoteke

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Optužnicu protiv bivše direktorke pančevačke Apoteke Branke Milojević pravosnažno je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu. Naime, Apelacioni sud je usvojio kao osnovanu žalbu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i preinačio rešenje VIšeg suda u Pančevu od 17. novembra prošle godine te je potvrdio optužnicu zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja kojim je oštećena Apoteka „Pančevo“.

    Povodom potvrđene optužnice Viši sud u Pančevu je zakazao pripremno ročište.

    Prethodno je Viši sud u Pančevu rešenjem od 17.11.2021. godine u postupku ispitivanja optužnice odlučio da nema mesta optužbi i da se obustavlja krivični postupak prema imenovanoj jer nema dovoljno dokaza za opravdanu sumnju da je učinila navedeno krivično delo.

    – Optuženoj se optužnicom stavlja na teret da je u vremenskom periodu od januara do marta meseca 2013. godine kao službeno lice – u svojstvu v.d. direktora a potom i direktora oštećene Apoteke „Pančevo“ iskorišćavanjem svog službenoj položaja pribavila imovinsku korist privrednom društvu DOO „Velefarm Holding“ u stečaju iz Beograda u ukupnom iznosu od 108.401.272,26 dinara koliko iznosi šteta koja je prouzrokovana oštećenoj Apoteci „Pančevo“, navodi Više javno tužilaštvo u Pančevu.

     

     

     

    Povodom potvrđene optužnice Viši sud u Pančevu je zakazao pripremno ročište.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]