busevi Autobus
Hronika

ATP PANČEVO IDE U STEČAJ? Vozači odbili ponuđeno rešenje

Pančevo, Sre, 04/09/2019 - 12:41
Aleksandar Stojković


Vozači JKP ATP Pančevo odbili su ponuđeno rešenje, a direktor Bojan Bojanić najavio je stečaj pančevačkog gradskog prevoznika, ukratko je rezultat današnjeg sastanka vozača sa direktorom.

Iako je gradonačelnik juče najavio da je rešenje dogovoreno, danas su vozači na sastanku to demantovali.  Prema rečima direktora Bojanića iz Grada je stigla ponuda da se vozačima isplati pomoć zbog teže bolesti. Bojanić je rekao i da je to jedino rešenje koje je po zakonu, jer povećanje plate onemogućavaju zakonski okviri i uredba Vlade Srbije. Kako saznajemo u pitanju je pomoć od 40 000 dinara.

- Ukoliko se do kraja dana ne pomerimo s mrtve tačke mi gubimo prvo polaske za Beograd pa onda i sve ostalo jer ne održavamo to po rasporedu po kome bi trebalo. Samim tim nam preti opasnost da nam ministarstvo izbriše te polaske i da izgubimo dozvolu. Samim tim od javnog privatnog partnerstva nema ništa i ova firma ide vrlo brzo u stečaj. U stečaju svi dobijaju raskid ugovora o radu i dolazi stečajni upravnik. Ova firma bez vozača ne može da radi.

Vozači, njih dvadesetak koji su prisustvovali sastanku, su ponudu grada odbili.

- Ukoliko je vaša konačna odluka da ne prihvatite ovo rešenje moja je obaveza da svim zaposlenima kao i gradu i gradonačelniku prenesem da niste saglasni s tim i da se pokrene stečajni postupak. Grad će obezbediti prevoz, ne znam na koji način, ali pretpostavljam da postoji rešenje za to. Prevoz u gradu mora da funkcioniše, rekao je Bojanić.

Vozači su ipak ostali pri svojim zahtevima. Sastanku je prisustvovao i član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za komunalna pitanja  Milenko Čučković, ali se on nije uključivao u razgovor.
MarketingNajnovije vesti