Foto: Apelacioni sud u Beogradu
Hronika

BAVANIŠTE: Oslobođen optužbi za ubistvo u pokušaju

Pančevo, Uto, 31/07/2018 - 08:59
Vladimir Đoković


Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu tužilaštva i potvrdio presudu kojom je Viši sud u Smederevu oslobodio Alena Jankova od optužbi da je 2014. godine u Bavaništu izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je teretilo Jankova da je u Bavaništu 18. oktobra 2014. godine nožem jednom licu zadao udarac u predelu trbuha nanevši mu tešku telesnu povredu i ubodnu ranu u predelu grudnog koša koja se kvalifikuje kao laka telesna povreda.

Viši sud u Smederevu krajem 2017. godine Jankova je oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo u pokušaju. Ovakvu presudu Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio.

Apelacioni sudu u Beogradu je kao jasnu, uverljivu i u skladu sa uverljivim dokazima i to iskazima svedoka koji su se kritičnom prilikom nalazi na licu mesta tokom događaja prihvatio tvrdnju Jankova “da kritičnom prilikom kod sebe nije imao nikakav nož, niti je bilo kakvim nožem ubo ošteenog i naneo mu bilo kakve telesne povrede, kao ni da jednog trenutka tokom ovog događaja distance između njega i oštećenog nije bila manja od 2 metra”.
MarketingNajnovije vesti