Kamioni Foto: pixabay
Hronika

Bora Kečić: Radnik povređen u luci van životne opasnosti - Luka Dunav: Sve nas je potresla nesreća

Izvor: 
013info Sre, 20/01/2021 - 14:42Radnik koji je teže povređen u ponedeljak na prostoru Luke Dunav zaposlen je u firmi “Bora Kečić specijalni transporti” koja je na prostoru pančevačkog pristaništa angažovana kao podizvođač.
 

“Shodno saznanjima kojim raspolažemo, obaveštavamo Vas da je do povrede došlo prilikom utovara tereta u Pančevu.  Povređeni se nalazi u bolnici, u stabilnom je stanju, van životne opasnosti,  svestan je i oporavlja se”, navodi se u informaciji koju je 013info.rs dobio u utorak od kompanije “Bora Kečić”.

U izjavi direktora Luke Dunav Pančevo Đorđa Mihajlovića za 013info.rs navodi se da je do povrede došlo u toku rada na lučkom skladištu.

“Nažalost, jedan od zaposlenih  u firmi koja radi kao podizvodjač u Luci “Dunav” povredjen u toku rada, na našem skladištu. Sve nas je potresla ova nesreća i zahvalni smo službi  Hitne pomoći sto je brzo došla na mesto dogadjaja i zbrinula povredjenog radnika”, ističe Mihajlović

Kako se navodi u pisanoj izjavi direktora, Luka “Dunav” sa podizvodjačem “Bora Kečić specijalni transport”, kod koje je zaposlen ovaj radnik,  ima potpisan Sporazum o primeni mera bezbednosti i zaštite na radu, koji obavezuje sve koji rade u okviru luke da se pridržavaju i primenjuju mere bezbednosti i zaštite na radu.

“Luka saradjuje sa firmom Bora Kečić specijalni transport dugi niz godina, kroz pretovare koji se mere stotinama hiljada tona i ovo je prvi ovakav slučaj.  Potrebno je reći da propisane procedure, obučena i iskusna radna snaga, kvalitetna oprema mogu značajno da umanje rizike povreda na radu, ali ne mogu da eliminišu pojavu akcidenata. Na lice mesta su odmah izašli predstavnici MUP-a i inspektor zaštite na radu. Detalje dogadjaja cemo saznati nakon istrage”, navodi se u izjavi direktora Luke Dunav Pančevo Đorđa Mihajlovića.

 

 
MarketingNajnovije vesti