• Dok joj se sudi za ubistvo, Pančevka u kućnom pritvoru na mestu gde je počinjeno ubistvo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Spletom sudskih odluka B.G. (rođena 1953.) koja je optužena da je ubila a zatim i zakopala u dvorištu kuće rumunsku državljanku Hajduk Mioaru (Haiduc Mioara) živi u kućnom pritvoru koji joj je sud odredio baš u kući ubistva.

    Rešenjem beogradskog Apelacionog suda od 22. jula optuženoj je pritvor  koji je prethodno izrekao Viši sud u Pančevu  zamenjen  merom zabrane napuštanja stana, potvrdio je Viši sud u Pančevu.

    Apelacioni sud u Beogradu je direktno preinačio odluku Višeg suda u Pančevu.

    „Ovom merom okrivljenoj se zabranjuje da bez odobrenja suda napusti stan na istoj adresi na kojoj je izvršeno krivično delo, određeno je da okrivljena može bez odobrenja suda napustiti stan u kojem boravi, samo ako je to neophodno radi hitne medicinske intervencije u odnosu na nju ili lice sa kojim živi u stanu, odnosno radi izbegavanja ili sprečavanja ozbiljne opasnosti po život ili zdravlje ljudi, odnosno imovinu većeg obima“, navodi Viši sud.

    Viši sud objašnjava da je ona dužna da o napuštanju stana, razlogu I mestu na kojem se trenutno nalazi, bez odlaganja obavesti poverenika iz organa uprave nadležnog za izvršenje krivičnih sankcija.

    Na optuženoj za ubistvo primenjen je i elektronski nadzor, popularnije nanogica, radi kontrolisanja poštovanja ograničenja.

    Inače, tokom 2021. I 2022. godine pred Višim sudom održano je prvo pripremno ročište a zatim I nekoliko glavnih pretresa.

    Protiv njenog sina B. M.  Više javno tužilaštvo u Pančevu obustavilo je istragu 5. novembra prošle godine, te mu je 8. novembra ukinut pritvor.

    Pre više od godinu dana, B. G. je uhapšena, sa sve sinom, jer je navodno ubila rumunsku državljanku a leš je pronađen u dvorištu kuće u pančevačkom Gornjem gradu.

     

    Spletom sudskih odluka B.G. (rođena 1953.) koja je optužena da je ubila a zatim i zakopala u dvorištu kuće rumunsku državljanku Hajduk Mioaru (Haiduc Mioara) živi u kućnom pritvoru koji joj je sud odredio baš u kući ubistva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]