• FOTO: Ako je vaše dete imalo kontakt sa ovim čovekom na Fejsbuku pozovite policiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Policija je, u nastavku akcije „Armagedon“, uhapsila S.R. (40) iz Ćuprije, osumnjičenog da je preko Fejsbuka nagovarao decu na seks.

     

    On je na Fejsbuku kreirao profil pod lažnim imenom „Ivan Petrović“ i lažnom profilnom fotografijom, predstavljajući se kao 13-ogodišnjak stupao u kontakt sa maloletnim osobama. 
     
    U tim kontaktima pisao im je da ima starijeg druga koji ga vodi u lov i ribolov i koji mu ispunjava sve želje, ali da zauzvrat ima sa njim seks. Zatim bi nagovarao decu da upoznaju njegovog druga i da zajedno idu u lov i ribolov, ali da i oni moraju učestvovati u seksualnim radnjama.
     
    Kada bi stekao poverenje deteta putem lažnog profila, „Ivan Petrović“, osumnjičeni bi slao deci zahtev za prijateljstvo sa svog pravog profila i predstavljao se kao „Ivanov“ stariji drug. Na tom profilu imao je svoju pravu fotografiju.
     
    Zatim bi decu pitao da li su za druženje i da li im je „Ivan“ objasnio šta još sem pecanja treba da rade. Potom bi u porukama govorio da je „Ivan“ malo dosadan i da će nekada ići i sami bez njega na pecanje.
     
    Predlagao je da dete dođe u Ćupriju, a potom idu u njegovu vikendicu, a da će ga kasnije odvesti kući. Sa oba profila tražio je da dete slika svoj polni organ i pošalje mu fotografiju.
     
    Fejsbuk je suspendovao lažni profil „Ivan Petrović“ i stvarni profil S.R., nakon čega je on otvorio novi lažni profil pod nazivom „Igor Ristić“. Sa tog profila kontaktirao je decu sa kojima je već bio u kontaktu, pod izgovorom da mu je virus ugasio profile i da je to on i da želi da nastavi dopisivanje.
     
    Na novom lažnom profilu „Igor Ristić“ ima oko 59 prijatelja i veći broj su deca.
     
    Kako je dosadašnjim radom identifikovana jedna žrtva sa kojom je osumnjičeni stupio u kontakt, pozivaju se građani ukoliko imaju saznanja da je njihovo dete imalo kontakt sa njim na Fejsbuku, preko profila „Ivan Petrović“ i „Igor Ristić“ da kontaktiraju policiju na telefon 011/ 27 43 927.
     
     

     

     

     

     

     

    Policija je, u nastavku akcije „Armagedon“, uhapsila S.R. (40) iz Ćuprije, osumnjičenog da je preko Fejsbuka nagovarao decu na seks.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]