Hronika

Hapšenja sudija iz Šapca i Loznice, osumnjičenih da su hteli da pronađu rešenje da se ponovi krivični postupak osuđenom cariniku iz Pančeva

Izvor: 
MUP Srbije Sre, 14/09/2016 - 21:38

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, Biljana Popović Ivković, danas je obavestila javnost da su u nastavku suzbijanja korupcije i kriminala, nakon višemesečne akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili četiri osobe, predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva, predsednika Osnovnog suda u Loznici, Dragana Cvetinovića, sudiju Osnovnog suda u Loznici, Oliveru Lazarević i D. R., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela Primanje i davanje mita i Zloupotreba službenog položaja.

Po nalogu tužilaštva njima će biti određeno zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni se terete da su izvestan vremenski period preko posrednika D. R. radili na pronalaženju rešenja da se bivšem carinskom službeniku D. D. iz Pančeva, koji je pravosnažnom presudom Višeg suda u Šapcu osuđen na sedam meseci zatvora, omogući ponavljanje krivičnog postupka.

Za D. D. je raspisana potraga.



Marketing

Najnovije vesti