Hronika

HITNA POMOĆ PANČEVO: Pet povređenih u dva saobraćajna udesa

Pančevo, Čet, 20/09/2018 - 09:07
Aleksandar Stojković


U protekla 24h u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo ambulantnih pregleda je bilo 60 (pregledano je sedmoro dece).
 
Naši odrasli sugrađani su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska, bolova, alergija, dok su se deca javljala zbog povišene telesne temperature i kašlja.
 
Kućnih poseta je bilo 24 (uglavnom hronični bolesnici).
 
Transporta u gradu je bilo 19, van grada 12, a transporta u pratnji lekara 3.
  • Iz Zdravstvene ambulante Kačarevo jedna osoba je zbog infarkta srca transportovana do Opšte bolnice Pančevo.
  • Iz Kliničko bolničkog centra Bežanijska kosa jedna osoba koja je primljena zbog infarkta srca otpuštena je i transportovana do Opšte bolnice Pančevo.
  • Iz Opšte bolnice Pančevo jedno dete je zbog epileptičnog napada transportovano do Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.
Što se tiče intervencija na javnom mestu, bilo ih je dve.
  • Na Trgu kralja Petra I jednoj osobi kojoj je pozlilo ukazana je adekvatna pomoć, nakon čega je transportovana do kuće.
  • Na uglu ulica Jadranske i Bačvanske jednoj osobi kojoj je pozlilo ukazana je adekvatna pomoć, nakon čega je transportovana do kuće.
Dogodila su se dva saobraćajna udesa.
  • U Srbijanskoj  ulici dogodio se saobraćajni udes u kome je lakše povređena jedna osoba kojoj je ukazana adekvatna pomoć.
  • Na Jabučkom putu dogodio se saobraćajni udes u kome su povređene četiri osobe. Nakon ukazane adekvatne pomoći, osobe su transportovane do Opšte bolnice Pančevo. Kako 013info nezvanično saznaje, udes se dogodio sinoć oko 19 sati kod pumpe Ledi. U sudaru su učestvovala tri putnička vozila, a jedno lice je teže povređeno.
 MarketingNajnovije vesti