Foto: arhivski snimak
Hronika

Jutros izbio požar na staroj pančevačkoj deponiji

Izvor: 
Saopštenje Čet, 03/08/2017 - 15:26

Jutros oko 03.00 časova izbio je požar na staroj pančevačkoj deponiji, po ivici tela deponije u dužini od 150m, saopštila je Gradska uprava Pančevo.

Najverovatniji uzrok požara su visoke temperature. Vatrogasne jedinice su odmah reagovale po pozivu i izašle na teren i požar je lokalizovan. Nema otvorenog plamena, a još uvek je prisutan dim, dodaje se u saaopštenju.

Na teren su u ranim jutarnjim časovima izašla i javno - komunalna preduzeća JKP „Zelenilo“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“, koja su došla sa građevinskim materijalom i cisternama. 

Vatrogasne službe će biti prisutne na terenu tokom celog dana radi pripravnosti i polivaće vodom i delove deponije koji nisu bili obuhvaćeni požarom radi preventive, zbog visokih temperatura zajedno sa cisternama JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Higijene“. 

Gradska uprava grada Pančeva – Sekretarijat za zaštitu životne sredine angažovao je mobilno vozilo Zavoda za javno zdravlje Pančeva radi praćenja i merenja eventualnog aerozagađenja zbog dima. 

Stanovništvo i objekti oko deponije nisu ugroženi, stanje se konstantno prati i ukoliko bude bilo kakvih promena, javnost će biti obaveštena, kaže se na kraju saopštenja.

 Marketing

Najnovije vesti