Foto: pixabay
Hronika

Maloletnička ubistva koja su uznemirila Pančevo u 21. veku

Pančevo, Uto, 12/12/2017 - 08:18
Vladimir Đoković

 

Ubistvo maloletnika u naselju Nova Misa, nedaleko od Sportskog centra, koje se dogodilo prošle nedelje nije prvo u ovom veku.

Ubistvo maloletnika koje se dogodilo u Jabuci 2010. godine uznemirilo je ne samo to mesto, nego i Pančevo, Vojvodinu pa i čitavu Srbiju. Zbog protesta meštana u Jabuci su bili locirani i žandarmi a i tadašnji predsednik države smirivao je konflikte.

- Pravosnažnom presudom Višeg suda u Pančevu maloletni J.B. osuđen je na 4 godine maloletničkog zatvora zvog izvršenog krivičnog dela ubistva, zbog toga što je 10. juna 2010. godine u Jabuci, nakon kraće rasprave, preklopnim nožem takozvanim leptirom lišio života maloletnog S. D. iz Jabuke, navodi se u informaciji koju smo dobili iz Višeg suda.

Od maloletničke ruke 2004. godine smrtno je stradao i taksista J.Z.

- Maloletni A.N. i Ć.M. koji su dana 21.06. 2004. godine na ulazu u Pančevu, na starom Pančevačkom putu na oko 50 metara od benzinske pumpe NAP umišljajno lišili života taksistu J.Z. zbog izvršenog krivičnog dela teški slučajevi razbojništva i krivičnog dela neovlašćeno nabavljanje i nošenje vatrenog oružja osuđeni su na kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od 8 godina.Maloletni učinioci krivičnog dela, pravosnažno izrečenu kaznu maloletničkog zatvora izdržavaju u Kazneno popravnom zavodu u Valjevu, saopštio je Viši sud u Pančevu u odgovoru na naše interesovanje.Marketing

Najnovije vesti