Hronika

MUP: Hapšenja u Pančevu i Vršcu zbog droge i oružja

Izvor: 
MUP Ned, 03/12/2017 - 15:59

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu proteklih dana uhapsili su više osoba zbog sumnje da su počinili krivična delo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" ili krivično delo „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

 

Tako su Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili P.Š. (1972), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je od osumnjičenog zaplenila 670 grama marihuane, koja je pronađena prilikom pretresa stana i drugih prostorija.

 

Uhapšen je i  V.M. (1974), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog zaplenila 1,3 kilograma  marihuane

Policija u Pančevu je uhapsila i A.Č. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog  pronašla i zaplenila 43 paketića heroina, manju količinu amfetamina i 103 tablete različitih vrsta

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom  tužilaštvu. 

 

Uhapšen je i P.Ć. (1967), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla lovačku pušku, revolver marke CZ, kao i dvadeset pet metaka za  magnum 357

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu

 

Takođe pripadnici pančevačke policije uhapsili su D.J. (1984) i S.J. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa stana i drugi prostorija osumnjičenih pronašla i zaplenila oko 250  grama marihuane

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom  tužilaštvu u Smederevu.

 

Srpski policajci su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

 
MarketingNajnovije vesti