Pančevo, snimak s robne kuće
Hronika

"Napadač" na zgradu SNS u Pančevu: Bacili smo jogurte, bio je to umetnički performans - razmišljam da ih tužim

Pančevo, Čet, 09/07/2020 - 20:09
Vladimir Đoković


Napad na prostorije SNS u Pančevu povodom koga je ta stranka izdala danas saopštenje dogodio se juče posle 21 sat, a jedan od aktera tvrdi da je reč o umetničkom performansu jer je na zgradu vodne zajednice bačeno 12 jogurta.

“Krenuli smo za Beograd i verovatno ljuti što nismo dobili po sendvič kupili smo jogurte I bacilli na zgradu SNS”, priča akter koji želi da ostane anoniman, a za sebe i prijatelje kaže da su ozbiljni ljudi preko 40 godina.

Kaže da se  policija pojavila za pola minuta i da im presekla put.

“Policija čuva tu stranačku zgradu, očigledno. Legitimisali su nas, očekivano ono ruke na haubu. Nikave izjave nismo davali, fotkali su. Policajci su bili u civilu a kad su shvatili da smo gađali jogurtom nasmejali su se. Nikavkvu primedbu na rad policije nemam, ovi su bili nasmejani - vedri, stvarno šarmantni, posebno kad su shvatili da je u pitanju jogurt”, kaže jedan od jogurtobacača.

Dodaje da je sa prijateljima krenuo na protest u Beograd a da se “neki performans moro uraditi da bi i Pančevo ušlo u vesti”.

“Od sve muke morali smo da napravimo simbolički orgazam jogurtom na te prostorije”, kaže on.

Po brzini policijske reakcije njegov zaključak je da policajci u civilu čuvaju stranačke prostorije SNS-a.

“Čega se plaše, jogurta”, zapitao se on i dodao da nikakve kamenice nisu bacali.

Komentariše I saopštenje SNS o nekakvim razbijenim prozorima i dodaje da ga ne bi čudilo da su oni sami posle jogurta izašli i zasuli kamenicama svoje prostorije.

“Nismo klinici, ni fašisti. Pa moj vajfaj se zove 'smrt fašizmu'. Pitanje je otkud potreba ozbiljnim ljudima da bacaju jogurte?”, kaže nas sagovornik.

Komentarišući ocenu SNS-a je reč o fašističkom činu đilasovih sledbenika, jogurtobačac kaže da je anarhokomunista ceo život.

“Oni mene ne znaju, ne može tako o meni da se piše da sam fašista I đilasov sledbenik, lažovi, sram ih bilo. Bio je to performans, ozbiljnih I odraslih ljudi. I onda se neko uvredio na umetnički rad”, kaže on.

Dodaje da razmišlja da tuži SNS i autore saopštenje koji su ga proglasili za ono što nije – i tako uvredili.

 
MarketingNajnovije vesti