Foto: pixabay
Hronika

Nastavak suđenja zbog ubistva u Pančevu pred Apelacionim sudom

Pančevo, Ned, 11/09/2016 - 13:54
Vladimir Đoković

PANČEVO, 11. septembar – Apelacioni sud u Beogradu je za ponedeljak, 12. septembar, zakazao nastavak suđenja pred drugostepenim sudom Dejanu Simeunoviću iz Pančeva, koji je opužen da je izvršio krivično delo ubistvo. Prema podacima dostupnim na službenoj interenet stranici suda, sudija izvestilac je Snežana Savić.

U prvostepenom postupku Viši sud u Pančevu je jula 2014. godine Simeunovića oslobodio optužbe da je kriv za ubistvo Igora Birtaša, koje se dogodilo krajem 2008. godine, jer je zaključio da je Simeunović postupio u nužnoj odbrani. Više javno tužilaštvo u Pančevu uložilo je žalbu, pa se čeka odluka Apelacionog suda u Beogradu.

Čitavo suđenje Simeunoviću je ponovljeni postupak, jer proveru Apelacionog suda nije izdržala presuda Višeg suda u Pančevu, koji je svojevremeno je 2011. godine proglasio krivim i osudio optuženog na tri godine i devet meseci zatvora. Apelacioni sud je ovakvu presudu ukinuo i tražio novo suđenje.

Ubistvo Igora Birtaša dogodilo se 2008. godine ispred kluba „Šestica” u Pančevu, gde je Simeunović radio kao obezbeđenje.Marketing

Najnovije vesti