• Novi pripadnici Policijske uprave Pančevo potpisali svečanu zakletvu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pedesetak pripadnika Policijske uprave Pančevo koji su juče u Beogradu položili svečanu zakletvu, danas su je, na svečanosti u Vatrogasnom domu u Pančevu i potpisali.

    Nakon potpisivanja, njima se obratio načelnik PU Pančevo Igor Arsić.

     

    – Svi vi koji ste danas potpisali tekst zakletve treba da znate da tak tekst nije samo izgovorena reč ili potpisan papira, već su u njemu satkane sve one vrednosti u društvu, koje su nama kao policijskim službenicima poverene na čuvanje. Prilikom svojih postupanja u okviru zakonskih ovlašćenja, imajte na umu da su te vrednosti koje štitimo i vrednosti koje uživaju vaši roditelji, braća, sestre, sutra i vaš deca, i u skladu sa tim u zaštiti tih vrednosti i postupajte, rekao je Arsić.

    On je poručio policajcima da svoj posao revnosno, te da se isto odnose prema svima –  kako prema onima čiji materijalni i socijalni status oslikavaju moć, tako i prema onima čiji materijalni i socijalni status nisu na tom nivou.

    – Posao pripadnika MUP-a je izuzetno odgovoran i kao takav iziskuje mnogo odricanja, te bih vam ovim putem poručio da svoj posao obavljate časno, savesno i pošteno i poželeo bih vam uspeha u radu, dalji napredak i prosperitet, poručio je Arsić.

    Arsić je upozorio da policajce da dok sprovode svakodnevne zadatke u službi ne zaborave da je uniforma srpskog policajca ponos, a istovremeno i obaveza onih koji je nose.

    – Učinite svojim radom i posvećenošću da u budućnosti ne budete ponos samo PU Pančevo, već i vaših porodica, komšija i celokupne sredine u kojoj živite i radite. Vi svojim ponašanjem, kako u službi, tako i van nje morate biti primer časti, poštenja, požrtvovanosti. Samo tako bićete u prilici da izgradite svoj integritet neophodan za uspešno obavljanje poslova i zadataka koje se pred vas stavljaju, kazao je on.

    Arsić je skrenuo pažnju da se čast, ugled i poverenje stiču godinama, a gube u trenutku.

     

    Pripadnici Policijske uprave Pančevo koji su juče u Beogradu položili svečanu zakletvu, danas su je, na svečanosti u Vatrogasnom domu u Pančevu i potpisali

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]