Hronika

Novinar iz Bele Crkve osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, tužili ga funkcioneri SNS

Izvor: 
Beta/021.rs Čet, 16/03/2017 - 14:39

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve prvostepeno je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora po tri privatne krivične prijave koje su protiv njega podneli funkcioneri Srpske napredne stranke.
 
Cvetković je osuđen i na novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara, navodi se u presudama u koje je agencija Beta imala uvid. Presude je doneo Osnovni sud u Vršcu, a u sva tri slučaja sudila je sudija Cveta Kajević Grubišić.
 
Krivične prijave protiv Cvetkovića podneli su koordinator SNS-a za južni Banat Branko Malović, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, kao i funkcioner SNS-a Dejan Simeunović. Krivične prijave podnete su zbog uvrede i zbog neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, portreta i snimka.
 
 
 
NUNS i NDNV: Poništiti presude protiv Cvetkovića
 
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da su presude Osnovnog suda u Vršcu, tačnije sudije Cvete Kajević Grubišić, u potpunosti skandalozne i da moraju da budu poništene na višim sudskim instancama.
 
"Dodatno nas zabrinjava činjenica da su ove presude donete na osnovu privatnih krivičnih prijava funkcionera Srpske naprednke stranke u Vršcu, i to koordinatora SNS-a za južni Banat Branka Malovića, predsednika opštine Alibunar Predraga Belića, kao i funkcionera SNS-a Dejana Simeunovića, što može biti znak da je sud poslužio sam kao sredstvo obračuna sa nepodobnim novinarom", navela su novinarska udruženja.
 
NUNS i NDNV su najavili da će o ovoj presudi obavestiti i međunarodne organizacije.
 
Autor: Beta
 
 

MarketingNajnovije vesti