Osnovni sud osudio, Apelacioni ukinuo i vratio na ponovno suđenje

Novo suđenje okrivljenom hirurgu

Pančevo, Sre, 31/08/2016 - 12:34
Vladimir Đoković

PANČEVO, 31. avgust - Pred Osnovnim sudom u Pančevu ponovo se sudi okrivljenom hirurgu Aleksandru Ivici po optužnici da je marta 2006. godine počinio krivično delo Teško delo protiv zdravlja ljudi.

Osnovni sud je decembra prošle godine Ivicu proglasio krivim i osudio na 11 meseci zatvora u kućnim uslovima i zabranu vršenja lekarskog poziva specijalista opšte hirurgije na 12 meseci. Nepravosnažnu presudu po žalbi branioca advokata Nedeljka Martinovića ukinuo je Apelacioni sud, pa je slučaj vraćen Osnovnom sudu u Pančevu na ponovno suđenje.

Poštujući nalog Apelacionog suda, u čijem rešenju je navedeno da je presudom prekoračena optužba, Osnovni sud je 15. avgusta otvorio ponovljeno suđenje. Već tom prilikom saslušana su dvojica lekara specijalista na predlog odbrane, a očekuje se da će treći lekar specijalista koga je predložila odbrana svoj iskaz dati 9. septembra, kada je zakazan nastavak suđenja.

Za ovo krivično delo zaprećena kazna je od 1 do 8 godina zatvora, a delo zastareva tek posle 20 godina.

Sudski slučaj u kome se utvrđuje odgovornost za smrt Marijane Jojkić postao je poznat po nekoliko promena sudija, a zatim i po Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, koje je posle prvostepene presude izgubilo pravo na žalbu. Presuda se zagubila navodno u pisarnici tužilaštva, pa su rokovi za žalbu istekli. Zbog propusta je disciplinski kažnjeno lice zaposleno u administraciji tužilaštva. Osnovni sud i Osnovno javno tužilaštvo se inače u Pančevu nalaze na istoj adresi.  Marketing

Najnovije vesti