Foto: Vladimir Đoković
Hronika

O DOGAĐAJIMA U PANČEVAČKOJ RAFINERIJI SE OGLASILA I INSPEKCIJA RADA: Za dva dana se 13 radnika javilo lekarima

Pančevo, Pet, 20/04/2018 - 14:05
Vladimir Đoković

 

Od nadležne državne inspekcije rada dobili smo saopštenje o radnicima koji su poslednjih dana iz kruga Rafinerije nafte Pančevo primljeni na odeljenje toksikologije VMA u Beogradu.

Dana 18.04.2018. godine u periodu između 11,00 i 12,00 sati zaposleni izvođača građevinskih radova ELITA-COP DOO BEOGRAD, njih petorica i dvojica zaposlenih podizvođača radova, koji su obavljali navedene radove na postrojenju „Duboka prerada“ u bloku 20 i 21 u Rafineriji nafte Pančevo, požalili su se na mučninu, nagon na povraćanje i peckanje u grlu. Zbrinuti su prvo u Opštoj bolnici Pančevo i nakon izvršenih pregleda trojica zaposlenih su otpušteni iz bolnice, a četvorica zaposlenih su upućeni na odeljenje toksikologije VMA u Beogradu, gde su zadržani 24 sata na opservaciji i medicinskim pretragama i dana 19.04.2018. godine u prepodnevnim satima otpušteni iz bolnice, saopštila je inspekcija rada.

Kako se navodi u saopštenju dana 19.04.2018. godine oko 9.25 sati trojica zaposlenih podizvođača radova, a oko 14.45 sati još trojica zaposlenih osetili su iste simptome kao i zaposleni prethodnog dana. Zaposleni su i ovog puta upućeni prvo u Opštu bolnicu u Pančevu, a zatim prema proceni lekara upućeni na odeljenje toksikologije VMA u Beogradu.

Po obaveštenju o navedenim događajima u Rafineriji nafte Pančevo, inspektor rada Odeljenja inspekcije rada u Pančevu je dana 18. i 19. aprila 2018. godine izašao na mesto događaja u prisustvu inspektora drugih državnih organa (Inspektor za zaštitu životne sredine i inspektori PU Pančevo).

Utvrđivanje uzroka događaja u Rafineriji nafte u Pančevu, koji je za posledicu imao da je određen broj zaposlenih imao zdravstvene smetnje, je u toku. Nakon utvrđivanja relevantnih činjenica u vezi navedenog događaja, inspektor rada će preduzeti sve odgovarajuće mere u domenu nadležnosti inspekcije rada, zaključuje se u informaciji Inspekcije rada koja je deo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Marketing

Najnovije vesti