• Obeležena godišnjica stradanja 17 pančevačkih vojnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Prigodnim govorima i polaganjem cveća na spomenik Pančevcima palim u ratovima 90-tih u ponedeljak je obeležena godišnjica kada je u jednom danu 1991. godine poginulo 17 pripadnika 51. mehanizovane brigade JNA. Porodicama poginulih, prijateljima i saborcima obratili su se Todor Stojanović i Novica Dukadinovski predstavnici organizacija koje brinu da se žrtve ratova 90-tih ne zaborave. Oni su naglasili da ljudi, vojnici i policajci, koji su život dali za otadžbinu zaslužuju poštovanje i da ne budu zaboravljeni. Naglasili su i da bi uspomenu na poginule u ratovima 90-tih trebalo da poštuju i predstavnici gradske vlasti koji ni juče nije bilo na ovom komemorativnom skupu.

    Ovom prilikom cveće je položeno na spomenik u parku u centru grada.

    Spomenik na kome su imena 67 vojnika i policajaca koji su poginuli tokom ratova 90-tih u Pančevu je postavljen pre nekoliko godina.

    Prigodnim govorima i polaganjem cveća na spomenik Pančevcima palim u ratovima 90-tih u ponedeljak je obeležena godišnjica kada je u jednom danu 1991. godine poginulo 17 pripadnika 51. mehanizovane brigade JNA.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika