Justicia Foto: pixabay
Hronika

OJT: Podneta prijava protiv glavne urednice RTV Pančevo – policija prikuplja obaveštenja

Pančevo, Sre, 01/07/2020 - 12:49
Vladimir ĐokovićOsnvno javno tužilaštvo potvrdilo je portalu 013info.rs da je protiv glavne i odgovorne urednice RTV Pančevo Jasmine Petković krivičnu prijavu podneo Miša Sekulić.

Krivična prijava podneta je zbog sumnje da je izvršeno krivično delo izazivanja panike i nereda iz člana 343 stav 2 Krivičnog zakonika, navodi tužilaštvo i dodaje da je Policijskoj upravi Pančevo podnet zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Prijave se odnosi na izveštavanje RTV Pančevo o događajima sa prostora ispred Gradske uprave i gradskog parka za koje Sekulić tvrdi da je bilo iznošenje lažnih vesti putem sredstava javnog informisanja kako bi se izazvala panika kod građana Pančeva.

„Građani Pančeva nisu huligani, niti su lomili šta su stigli, niti su hteli da izazovu ikakve sukobe, kao ni da se (događaj) pretvori u masovno lomljenje našeg grada i da se pretvori u pljačku“, navodi se u prijavi.

Posebno se navodi u prijavi da je lažna informacija da se tokom protesta pozivao na građanski rat kao i na nečije ubistvo.

Na javnom okupljanju tog dana Sekulić je govorio kao predstavnik svoje nevladine organizacije pozivajući građane na potpisivanje peticije.

Grupe građana zatim su uklonile zaštitnu orgadu oko prostora planiranog za radove u gradskom parku i složili je na ulaze zgrade Gradske uprave.

Zbog aktivnosti na ovom skupu Sekulić je davao izjavu Osnovnom javnom tužilaštvu.
MarketingNajnovije vesti