Zbog prebijanja i džakiranja 5 pasa krivična prijava protiv NN izvršioca

OKRUTNOST: Isprebijani psi, jednom polomljena kičma!

Pančevo, Pet, 19/08/2016 - 10:02
Vladimir Đoković

Pančevačkoj policiji će danas biti podneta krivična prijava protiv NN izvršioca zbog krivičnog dela ubijanja i mučenja životinja, najavila je Zora Kolarski iz udruženja za zaštitu životinja i prirode “Ekolibrijum”. Za sada nepoznati, u četvrtak pre 18 časova ostavio je pet pasa spakovanih u džakove u naselju Kotež 2, negde u blizini nezavršenog atomskog skloništa blizu okretnice. Kod svih pasa, kada su ih dobri ljudi pronašli i doneli u prihvatilište JKP “Higijene”, primećeni su tragovi mučenja, bili su isprebijani – a jednom od njih polomljena je i kičma – objavila je Zora Kolarski.

„Podnećemo krivičnu prijavu. Uz nju ćemo priložiti i nalaze veterinara. Psi su pronađeni juče oko 18 sati, znači da su ostavljeni pre, tokom dana, i nije moguće da niko nije video ko je to učinio. Pozivamo sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se obrate ili nama, ili policiji, medijima – ma kome samo da ne cute. “ – izjavila je Zora Kolarski.

Kako saznajemo utvrđeno je da je samo polomljeni pas imao mikročip, i to gradski koji je postavljen pre samo mesec dana. Proverom je utvđeno da je njegova lokacija bila okolina buvljaka na Bavaništanskom putu.

„Radi se o ozbiljnom krivičnom delu. Za osnovni oblik kazna je ili novčana ili do 6 meseci zatvora. A za ovaj teži oblik gde je veći broj mučenih životinja kazne su i ili novčane ili do 3 godine zatvora” – zaključila je Zora Kolarski.Marketing

Najnovije vesti