Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Četvorica nasilnika iza rešetaka zbog prilaska i uznemiravanja žrtve porodičnog nasilja

Pančevo, Uto, 25/07/2017 - 07:58
Vladimir Đoković

 

Zbog kršenja hitnih mera udaljavanja iz porodice i zabrane kontakata za žrtvom porodičnog nasilja četvorica muškaraca iz Pančeva završila su iza rešetaka. Osumnjičeni za nasilje nisu poštovali hitne mere koje uvodi policija, a zatim u dužem trajanju potvrđuje sud, pa ih je prekršajni sud osudio. U dva slučaja izrečena je kazna od 30 dana, u jednom od 20 dana, a jednom je sud izrekao i maksimalnu meru od 60 dana zatvora.

- Privodila ih je policija, a po izricanju kazne upućeni su u zatvor. Imaju pravo žalbe ali zbog hitnih okolnosti to ne odlaže upućivanje u zatvor. Hitne mere policije, odnosno suda koje se izreknu da bi se žrtve zaštitile nasilnici moraju ozbiljno da shvate. Prekršajni sud ili može da oslobodi, što do sada nije učinio, ili da izrekne kaznu zatvora, kaže sudija Sandra Medaković, portparolka Prekršajnog suda u Pančevu.

Osim što su muškarci između 30 i 50 godina, u sva četiri slučaja prethodno sui m bile izrečene mere privremenog udaljenja iz stana i zabrane kontakata.

- U dva slučaja njihovo ponašanje suprotno izrečenoj meri utvrđeno je na osnovu prijava., a u druga dva se došlo kroz policijski obilazak žrtvi po izricanju hitne mere. Hitne mere koje izriču sud i policija se moraju poštovati. Jedina sankcija za nepoštovanje je zatvor, poručila je sudija Sandra Medaković. Marketing

Najnovije vesti