• PANČEVO: Četvorka osuđena zbog uvoza opasnih materija u Srbiju i istakanja u Mesoprometu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Osnovni sud u Pančevu oglasio je krivim i kaznio više lica uhapšeni kada se otkrilo da je u dvorištu Mesoprometa u Pančevu u kanalizaciju istaču opasne materije.

    U informaciji koju je 013info.rs dobio od tog suda navodi se da je početkom juna doneta presuda kojom su okrivljeni T.Z. iz Pančeva, D.M. iz Celja, B.S. iz Pančeva i P.S. iz Pančeva oglašeni krivim.

    „ I to T.Z. i D.M. zbog izvršenja krivičnog dela unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija iz čl. 266 st. 5 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu u smislu čl. 33 KZ-a, zatim P.S. zbog izvršenja krivičnog dela unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija iz čl. 266 st. 1 KZ-a, i B.S. zbog izvršenja krivičnog dela unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija iz čl. 266 st. 1 KZ-a u pomaganju u smislu čl. 35 KZ-a“, informisao je taj sud.

    Osnovni sud okrivljenog T.Z. iz Pančeva osudio na kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana – u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, okrivljenog D.M. iz Celja na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci- u koju mu se takođe uračunava vreme provedeno u pritvoru.

    Okrivljena B.S. iz Pančeva osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od pola godine koju će izdržavati u prostorijama u kojima stanuje bez elektronskog nadzora – u koju joj se uračunava vreme provedeno u pritvoru, a istu kaznu odredio je i okrivljenom P.S. iz Pančeva.

    Osnovni sud izrekao je i novčane kazne i to okrivljenog T.Z. iz Pančeva kaznu je u iznosu od 600.000 dinara, okrivljenom D.M. iz Celja odmerena je novčana kaznu u iznosu od 600.000 dinara, a okrivljena B.S. iz Pančeva dobila je novčanu kaznu u iznosu od 300.000 dinara, dok je okrivljeni P.S. iz Pančeva osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 50.000,00 dinara.

     „ Na navedenu presudu žalbu su izjavili branioci okrivljenog D.M. iz Celja, branilac okrivljenog T.Z. iz Pančeva, branioci okrivljene B.S. iz Pančeva, okrivljeni D.M. iz Celja, branilac okrivljenog P.S. iz Pančeva, kao i Osnovno javno tužilaštvo Pančevo, o kojim žalbama će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu“, naveo je Osnovni sud.

    Odluka Osnovnog suda prvostepeni je epilog hapšenja iz 2018. Godine kada je MUP objavio da je sa pripadnicima BIA u Pančevu uhapsio odgovorna lica „Metal-Cinkare“ iz Inđije, pančevačkih Beotoka i Mesoprometa.

    Tada je navedeno da su uhapšeni zbog sumnje da su organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom, a nalazi se u krugu privrednog društva “MESOPROMET“, izvrši istakanje opasnog otpada, cinkom bogate hlorovodonične kiseline iz cisterne, vlasništvo “BEOTOK-a“, a koja je dopremljena iz preduzeća “METAL-CINKARA“.

     

    Osnovni sud u Pančevu oglasio je krivim i kaznio više lica uhapšeni kada se otkrilo da je u dvorištu Mesoprometa u Pančevu u kanalizaciju istaču opasne materijel

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]