Radnici ATP-a blokiraju garažu Foto; V. K.
Hronika

PANČEVO: Deo zarade isplaćen, javni gradski prevoz i dalje ne funkcioniše

Izvor: 
013info Sre, 29/07/2020 - 15:28

Javni gradski saobraćaj u Pančevu i dalje ne funkconiše iako je u toku dana radnicima Autotransportnog preduzeća Pančevo isplaćen zaostali deo zarade za jun.

Zbog ove blokade Pantransportovi zeleni autobusi danas održavaju samo liniju do Beograda, dok gradskog prevoza nema.

Zaposleni u ATP koji nisu prešli u Pantransport pa su tehnološki višak od noćas u jedan sat drže blokiran ulaz u garažu ATP-a. Kako nam je rekao jedan od nezadovoljnih radnika, Zoran Topalović, blokadu će održati sve dok ne budu isplaćene dugovane plate, ostali dugovi, otpremnine i ne dobiju rešenja o tehnološkom višku. 

U garaži ATP-a koju sada koristi novi - privatni gradski prevoznik Pantransport blokirani su zeleni autobusi. Pojedini vlasnici Pantransporta razgovarali su sa radnicima u protestu pokušavajući da ih usmere da se blokiraju opštinu jer je tamo problem.

„Mi zahtevamo da nam se isplate neiskorišćeni godišnji odmori, otpremnine i sve ostalo što nam se duguje, i dok se to  ne ispuni ne idemo odavde“, izjavio je Zoran Topalović, jedan od zaposlenih      Međutim, još uvek nije konstituisana nova Skupština Grada koja treba da donese rebalans lokalnog budžeta kako bi se obezbedila sredstva za otpremnine.

„To nije naš problem. Gradonačelnik je na poslednjem sastanku sam obećao da će nam sve biti isplaćeno do 21. jula, a najkasnije do 1. avgusta. Mi ne znamo kako da živimo, jer novca više nemamo, i ne  možemo da  čekamo septembar da se oni konstituišu“ rekao je Topalović.

Topalović kaže da blokada protiče bez incidenata, sve vreme je prisutna policija, a bili su i sanitarni i komunalni inspektori koji su se uverili da izmedju 40 i 50 atpeovaca koji su u blokadi nose maske i poštuju propisanu udaljenost.

Kako nam je rekao oko 200 zaposlenih u ATP koji su u istom problemu podelilo se u više grupa kako bi blokadu garaže koju su započeli održali bez prekida do ispunjenja svih zahteva.

Direktor Pantransporta Radomir Vidojejvić ranije danas se izvinio Pančevcima zbog ove situacije i ocenio kako su Pantransport i putnici „kolateralna šteta nerešenih odnosa radnika ATP-a i lokalne vlasti“.

Pantransport je po odluci Skupštine Pančeva sredinom juna preuzeo javni gradski prevoz od ATP-a, naon čega je oko 180 radnika tog javnog preduzeća postalo tehnološki višak. Od tada traju njihovi pokušaji da se izbore za svoje otpremnine.
MarketingNajnovije vesti