Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Do popravke rampe vozove na raskrsnici “kod Grge” uz “trepućuće žuto” sprovodiće železničari

Pančevo, Čet, 21/09/2017 - 15:18
Vladimir Đoković

 

 

Nevreme u nedelju pokvarilo je uređaj za podizanje rampe na vrlo frekventnoj raskrsnici ulica Prvomajske i Žarka Zrenjanina. Kako se radi o ukrštanju drumskog i želežničkog saobraćaja upravljač puta gradski JP “Urbanizam” prilagodio je i ostavio uključeno samo “trepćuće žuto”. To je izazvalo dodatne gužve na ovoj raskrsnice koju mnošto teretnjaka mora da prođe do fabrika pančevačke Južne industrijske zone.

Četiri dana je prošlo od nedelje a osnovni proble, popravka rampe što je u nadležnosti železnica nije rešen, pa je danas održan sastanak na kome su pored predstavnika upravljača puta, nadležnih iz železnice i gradske uprave, prisustvovali i predstavnici MUP-a kao i pokrajinski inspektor za železnice Dejan Tomić.

Rezultat je da nalogom inspektora utvrđen režim saobraćaja koji će potrajati privremeno dok železnica popravi rampu.

Teretne kompozicije železnice koje prolaze raskrsnicu ka Petrohemiji, Azotari i Luci Dunav u određenom periodu dana odnosno noći kroz raskrsnicu će sprovoditi železničari sa u fluorescentnim prslucima sa lampama u rukama. Železnica će o tim periodima pismeno obaveštavati upravljača puta koji će tokom tih nekoliko sati na semaforima uspostaviti upozoravajući režim za vozače – “trepćuće žuto”.  Tokom delova dana i noći kada želenica nema u planu da prolaze vozovi – upravljač puta će uključivati uobičajeni trobojni način rada semafora.

“Ovakav dogovoreni režim saobraćaja na ovoj raskrsnici potrajaće dok železnica ne popravi rampu, odnosno uspostavi normalan režim rada. Nadamo se da će to biti uskoro” – izjavio je Srđan Polovina, šef Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave Pančevo.

“Ručno” sprovođenje vozova istina sa obavezom spuštanja rampe već godinama se koristi na ukrštanju rafinerijskog koloseka i Bavaništanskog puta. Marketing

Najnovije vesti