• PANČEVO: Do sudara sa lokomotivom na Strelištu došlo pošto je auto obišao rampu i dva automobila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Posle saobraćajne nezgode od 4. marta kada su se sudarili putničko vozilo i lokomotiva na jednom od prelaza preko pruge koja odvaja Strelište od centralnog dela Pančeva inspektor za železnički saobraćaja izvršio je nadzor 11. marta u vezi rada signalno-sigurnosnih uređena na tom putnom prelazu. 
     
    Kako se navodi u službenom dokumentu uređajem za obezbeđenje saobraćaja na prelazu rukuje otpravnik vozova stanice Pančevo Vojlovica putem tastera, a inspektor je utvrdio da je u vreme nesreće koja se dogodila u 20 sati i 50 minuta – bio ispravan. 
     
    Dodaje se da je bio aktiviran za obezbeđenje vožnje voza, kao i da je bila aktivirana i svetlosna signalizacija sa crvenim svetlom koje znači stop. 
     
    Prema službenoj informaciji zbog nesreće stanična komisija za istragu utvrdila je da obezbeđenje prolaska voza funkcionisalo te da su „dva putnička automobila zaustavljena ispred spuštenog polubranika u saobraćajnoj traci koja vodi od Prvomajske ulice ka ulici Bore Stankovića“.
     
    Na osnovu izjava učesnika u nesreći, navodi se dalje, „utvrđeno je da vozač putničkog vozila Pežo 307 pančevačke registracije krećući se Prvomajskom saobraćajnom trakom za vožnju „pravo“ koja ne vodi na putni prelaz, skrenuo u saobraćajnu traku koja vodi na putni prelaz zaobišao dva zaustavljena vozila i spušteni polubranik i udario u lokomotivu“. 
     
    Tokom inspekcije izvršene 11. marta konstatovano je da je uređaj za obezbeđenje saobraćaja na putnom prelazu iz Prvomajske ka ulici Žarka Zrenjanina (ka Južnoj industrijskoj zoni) kojim se rukuje iz stanice Pančevo – Vojlovica ispravan i funkcioniše u projektovanom stanju. 
     

    Posle saobraćajne nesreće od 4. marta kada su se sudarili putničko vozilo i lokomotiva na jednom od prelaza preko pruge koja odvaja Strelište od centralnog dela Pančeva inspektor za železnički saobraćaja izvršio je nadzor 11. marta u vezi rada signalno-sigurnosnih uređena na tom putnom prelazu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika