Teren FK Mladost Vojlovica Foto. Vladimir Đoković
Hronika

PANČEVO: FK “Mladost” skuplja potpise protiv gradske vlasti koja želi da preuzme fubalski teren u Vojlovici

Pančevo, Čet, 01/08/2019 - 07:30
Vladimir Đoković

Na vanrednoj skupštini FK “Mladosti” iz Vojlovice koja je održana u subotu data je podrška Upravnom odboru kluba u borbi da se ospori namera gradske vlasti Pančeva da upravljanje objektima i fudbalskim terenom u Grobljanskoj ulici broj 82 prebaci na JKP “Mladost”. Dogovoreno je da se zatraži podrška Vojlovčana tako što će se krenuti od kuće do kuće po tom naselju, objašnjavati situacija i zatražiti potpisi meštana protiv “uzurpacije” koju gradska vlast, tvrde u FK “Mladost”, izvodi.

U proglasu koji prati ovu akciju Upravni odbor FK “Vojlovica” tvrdi se da je gradska vlast “jednostrano, bez razmatranja činjeničnog stanja, bukvalno oduzela sportski kompleks na kojem se takmiči i trenira FK Mladost sa svim svojim fudbalskim selekcijama, i dali ga na upravljanje JKP Mladosti, a da u terene i objekte nikada nisu uložili ni jedan jedini dinar”.

Kako se navodi gradska vlast se u proteklom periodu oglušila na redovno podnošenje projekte, a pokušajem preuzimanja objekata “potpuno ignoriše činjenicu da su genereacije i generacije članova i prijatelja kluba mukotrpnim radom i zalaganjem izgradili sadašnji sportski kompleks, uz pomoć humanih ljudi i ljubitelja sporta, raznih nevladinih organizacija, ambasada…”.

“Mi, članovi FK Mladost – Vojlovica, fudbaleri svih selekcija dižemo glas protiv “uzurpatora” našeg sportskog kompleksa za koji posedujomo izvornu dokumentaciju, a koja je ignorisana od strane Gradskog veća i gradske skupštine Pančeva, koji su bespravno doneli “odluku” o preuzimanju, a zatim posredstvom JKP “Mladost” podneli tužbu za iseljenje našeg kluba sa stadiona”, navodi se u saopštenju FK Mladost.

 

Skupstina FK Mladost
Foto: Vladimir Đoković
fk_mladost_skupstina_1.jpg

 

Na više od dva hektara odlično uređenog sportskog prostora u Vojlovici, pored fudbalskog terena sa tribinama, nalazi se i teren sa veštačkom travom kao i više objekata, a pred sudom u Pančevu vodi se spor po tužbi JKP “Mladost” koja je pokušala, a nije uspela da preuzme ključeve, a tako i upravljanje, objekta od 361 m2.

Kako naglašava rukovodstvo kluba Mladost proces legalizacije tog objekta pokrenuo je klub, a zatim je “bez legitimnih odluka” prijavu za legalizaciju preuzela Mesna zajednica Vojlovica” da bi sada taj objekat, rešenjem koje klubu nije dostavljeno nego ga je sam pronašao, bio legalizovan kao vlasništvo grada Pančeva.

“Pojedinci iz samog vrha Gradske vlasti zloupotrebili su službeni položaj, oni su uz plasiranje neistina i radi svojih ličnih interesa bespravno doneli odluku o preuzimanja sportskog kompleksa u Vojlovici”, zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora koji je prihvatila Skupština FK “Mladost”.

Situaciju oko statusa imovine na vanrednoj sednici Skupštine kluba objašnjavali su predsednik Aleksandar Haider, predsedavajući skupštine Šandor Ambruš i dugogodišnji generalni sekretar Muhamed Cimirotić.

Članove skupštine oni su podsetili i da je poslednjih godina došlo do formiranja prvo novog fudbalskog kluba u Vojlovici, a sada i sportskog društva što su ocenili kako još jedan od koraka za stvaranje haosa i dalji rad na uzurpiranju imovine FK Mladosti koju su od 1946. godine kada je klub formiran stvarale generacije članova kluba.

U FK Mladosti mlađe kategorije, uprkos nestašici novca, treniraju besplatno ističu u ovom klubu i to ih čini posebnim u odnosu na druge klubove.

Kraće vreme na terenima u Vojlovici trenirali su i ragbisti “Dinama 1954” kao i novoformiranog kluba u Vojlovici, ali je to odlukom rukovodstva FK “Mladosti” zabranjeno do dogovora o adekvatnom učešću u troškovima oko održavanja sportskih terena.

Vojlovica je višenacionalna sredina, a kako se moglo čuti na vanrednoj sednici skupštine FK “Mladost”, o situaciji oko “uzurpiranja” imovine obaveštena je ambasada Mađarske, a očekuje se i obraćanje ambasadi Slovačke – kako bi se zatražila podrška za pravično razrešenje ovog spora oko imovine.

Direktor JKP „Mladost" Predrag Stojadinov nam je samo kratko rekao da je „preduzeće u sudskom sporu s njima" i da nema komentar o ovom slučaju.


MarketingNajnovije vesti