Hronika

PANČEVO: Global organizovao putovanja bez licence – sklopljeno 30 ugovora sa putnicima čija se vrednost kreće oko 17.000 evra

Pančevo, Sre, 25/07/2018 - 10:22
Vladimir Đoković 

Turistička agencija Global je poslovala bez licence, navedeno je u saopštenju Republičke turističke inspekcije. Kako smo juče pisali, a potom i još nekoliko medija u Srbiji, klijenti nezadovoljni uslugama ove agencije okupili su se ispred poslovnog prostora u Ulici Žarka Zrenjanina.

O poslovanju Turističke agencije Global u Pančevu danas smi dobili zvaničnu informaciju Republičke turističke inspekcije.

Dana 24. jula 2018. godine, izvršen je  vanredni ispekcijski nadzor nad radom turističke agencije  GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO pri čemu je utvrđeno sledeće:

-  Turistička agencija GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO posluje u svojstvu posrednika i registrovana je u Registru turizma rešenjem broj BTP 214/2017 od dana, 11.08. 2017.godine, kao: BRANISLAV BOGOSAVLJEV PR. TURISTIČKA AGENCIJA GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO  sa sedištem u Pančevu, ulica  Žarka Zrenjanina 14, 26 000 Pančevo, matični broj 64409433, PIB 109760077, a preduzetnik je Branislav Bogosavljev.  Postupajući po navodima iz predstavke (a bilo ih je 7) turistički inspektor je utvrdio da je TA GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO  obavljao poslove organizacije turističkih putovanja bez licence.  Po tom osnovu turistički inspektor je doneo rešenje o zabrani obavljanja poslova organizovanja turističkih putovanja turističkoj agenciji GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO.   Napominjemo da se u predmetnim prijavama u svojstvu organizatora putovanja pojavljuju SAB, FUDEKS i td.  Po saznanju sklopljeno je 30 ugovora o putovanju, a vrednost navedenih ugovora sa putnicima se kreće oko 17.000,00 eura, navodi se u informaciji koju su nam poslali iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Na vratima agencije Global u ulici Žarka Zrenjanina okačeno je rešenje turističke inspekcije o zabrani rada.

 

resenje_inspekcija_global.jpg

 
MarketingNajnovije vesti