Požar od Stratišta do Jabuke Foto: MZ Jabuka
Hronika

PANČEVO: Goreo rit uz Stratište

Pančevo, Uto, 30/10/2018 - 08:58
Vladimir Đoković


Sa puta Pančevo – Jabuka u nedelju predveče jasno je bio vidljiv veći požar ka Tamišu. Goreli su trska i visoka trava iza spomenika Stratište, sa jedne strane ka Jabuci a sa druge ka pumpama bliže Pančevu. Vetar nije bio povoljan a ni lokacija pristupačna ali su sprečene  posledice ove vatre.  Bilo je angažovano i jedno vozilo Vatrogasne brigade Pančevo. Ozbiljnih posledica po spomenik i obližnje objekte, kako nezvanično saznajemo, nije bilo.

Već više od mesec dana učestali su požari po njivama gde se spaljuju biološki ostaci posle žetve. Vatra je nekoliko puta prilazila i prvim kućama u Jabuci. A vatre u poljima gorele su i drugim pravcima pa su objekti branjeni a vetrozaštitni pojasevi stradali. A povremeno je dim ometao i saobraćaj pa i na međunarodnom putu ka Rumuniji.

Gradonačelnik Saša Pavlov nedavno je napomenuo da su poljočuvari podneli više prijava protiv lica koja su sumnjiva za paljenje po njivama. Ministarstvo poljoprivrede objasnilo je da je reč o prekršajnim postupcima. A kako smo saznali pred Prekršajnim sudom u Pančevu nema niti jednog postupka protiv počinilaca.
MarketingNajnovije vesti