Hronika

PANČEVO: Istraga protiv četvorice zbog teških krađa pošti u Banatskom Novom Selu i Banatskom Brestovcu

Pančevo, Čet, 28/09/2017 - 08:59
Vladimir Đoković

Četvorici lopava, koje je prošle nedelje uhapisla pančevačka policija i kojima se po medijima stavlja na teret i po vise desetina krađa iz poslovnica Pošte, tužilaštvo u Pančevu goni za dve krađe Kako smo saznali od nadležne zamenice Osnovnog javnog tužioca Ljiljane Knežević radi se o teškoj krađi iz poslovnice Pošte u Banatskom Brestovcu u avgustu mesecu i za pokušaj teške krađe pošte u Banatskom Novom Selu prilikom koje ih je policija i uhapsila.

- Sva četvorica su u pritvoru po rešenju suda. U istrazi će biti saslušan i predstavnik Pošta Srbije koji će izneti i podatak o šteti. Hoće li biti postupaka za još  neke teške krađe videćemo, izjavila je zamenica OJT LJiljana Knežević.

Ovu grupu iz Požarevca I Velike Plane čine I. S. (1998), M. S. (1994), Z. Đ. (1992) i A. N. (1992) i njih je policija uhapsila 19. septembra. Posle zadržavanja na predlog tužilaštva određen im je pritvor. Njihovi advokati su se žalili pa je rešenje o pritvoru ukinuto da bi im u ponovljenom postupku 25. septembra bilo ponovo doneto. Mera pritvora je do 30 dana a računa se od dana zadržavanja.

Kako nezvanično saznajemo sumnja se da su ovi lopovi noću provaljivali u prostorije poslovnica Pošte odakle su iznosili kase. Odvozili su ih i kasnije otvarali čak i na njivama. Uzimali novac, a kase spaljivali. U kasama u Brestovcu i Banatskom Novom Selu bilo je i više od million dinara. Marketing

Najnovije vesti