Policija kod Autobuske stanice Pančevo Foto: Aleksandar Tokin
Hronika

PANČEVO: Istraga za ubistvo kod autobuske stanice čeka rezultate veštačenja

Pančevo, Sre, 25/09/2019 - 00:28
Vladimir Đoković











Više javno tužilaštvo u Pančevu vodi istragu protiv P.M. iz Pančeva (rođenog 1958) koji je osumnjičen da je izvršio teško ubistvo 12. jula oko podne ispred glavnog ulaza glavne autobuske stanice u Pančevu. Tako je lišena života D.M. (1959) sa više uboda nožem, supruga P.M. koju je on prethodno zlostavljao.

“Tokom istrage saslušan je osumnjičeni, ispitani su članovi porodice oštećene kao i svi evidentirani svedoci kritičnog događaja, obavljeno je DNK veštačenje i veštačenje sadržaja mobilnih telefona osumnjičenog i oštećene, a naređeno je neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenja kao i sudsko-medicinsko veštačenje prirode, karaktera i mehanizma povređivanja sada pokojne oštećene – čiji rezultati se očekuju”, saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičeni P.M. se i dalje nalazi u pritvoru jer postoje okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina.

Kod razloga pritvora tužilaštvo dodaje i način izvršenja dela koji je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Kako se navodi posle završetka istrage biće doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.








Marketing



Najnovije vesti