Zgrada suda u Pančevu
Hronika

PANČEVO: Kućni zatvori za julski napad kod Lidla na Kotežu

Izvor: 
013info Čet, 08/04/2021 - 16:27

Za događaje u blizini Lidla na Kotežu, kada su 25. jula prošle godine u po bela dana pretučena i povređena dva mlađa lica dok je jedan od njih bio izboden, a policijski uviđaj na licu mesta obavilo neuobičajeno puno pripadnika MUP-a - što je sve zajedno izazvalo veliku pažnju javnosti dvojici lica izrečene su kazne kućnog zatvora bez elektronskog nadzora u trajanju od 5 i 7 meseci. 
 
Osnovni sud u Pančevu obavestio je da su obe kazne izrečene presudama od 15. septembra prošle godine kojima su prihvaćeni "sporazumi o priznanju krivičnog dela" koje su sa Osnovnim javnim tužilaštvom zaključili Pančevac Đ. B. i Starčevac A. P. 
 
Pančevac Đ. B. priznao je da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, kao saizvršilac i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 5 meseci, a da se izvršava u njegovom stanu bez elektronskog nadzora.
 
Starčevac A.P. po priznanju osuđen je da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, kao saizvršilac, te je osuđen  na kaznu zatvora u trajanju od 7 meseci  sa određenjem da  će se ista  izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje bez elektronskog nadzora.
 
Krajem jula mediji su o događaju kod Lidla, u ulicama Moše Pijade i Ivana Milutinovića izveštavali kao o obračunu među navijačima, gde su dvojicu povređenih pojurila i sustigla lica koja su stigla sa više automobila. 
 MarketingNajnovije vesti