Foto: Vladimir Đoković
Hronika

PANČEVO: Mobilni monitoring pred Rafinerijom, a prati se i vodonik sulfid

Pančevo, Pon, 23/04/2018 - 14:43
Vladimir Đoković

 

Mobilna automatska jedinica za praćenje aerozagađenja na zahtev pokrajinskog inspektora za životnu sredinu krajem prošle nedelje poslata je pred kapije Rafinerije nafte u Pančevu. Posle prošlonedeljnih trovanja radnika na lokaciji Rafinerije koju je NIS opisivao kao mučninu i njihov transport do VMA kako bi se utvrdilo o čemu je reč monitoring aerozagađenja se primakao kapijama ove firme na poziciju kod prvih starčevačkih kuća.

Mobilna stanica na toj lokaciji merila je od petka do subote, 24 sata. I to PM (praškaste materije) 10 i 2,5 , amonijak, ukupne azotne okside, sumpor dioksid, benzen, toluene i ksilen, potvrdili su nam iz gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Reč je o standardnom paketu parametara koji prati mobilna stanica. Dodatno, po nalogu pokrajinskog inspektora praćeno je i prisustvo vodonik sulfida u vazduhu. Nezvanično, na ovu materiju se prošle nedelje posumnjalo da je uzrokovala mučninu i trovanje.

Merenje vodonik suflida biće nastavljeno do četvrtka. Informacije o izmerenom na ovoj vanredno određenoj lokaciji biće objavljene.Marketing

Najnovije vesti